Psyfit inzetten in je eigen praktijk of organisatie

Psyfit is een door het Trimbos-instituut ontwikkelde zelfhulpcursus in de vorm van een app, die zich richt op het vergroten van mentale fitheid. De principes en vaardigheden die in de cursus aan bod komen zijn gebaseerd op onderzoek vanuit verschillende invalshoeken. Niet alleen vanuit de positieve psychologie, maar ook vanuit de cognitieve gedragstherapie, mindfulness en leefstijladviezen.

Psyfit kan zelfstandig worden gevolgd, maar leent zich er ook voor om te worden ingezet als onderdeel van een behandeling of preventieprogramma. Als huisarts, vrijgevestigd psycholoog, instelling of arbodienst kan je ervoor kiezen om Psyfit aan te bieden aan je cliënten en hen te begeleiden met het vergroten van hun mentale fitheid. Psyfit is ook geschikt als onderdeel van een preventieprogramma bij werkgevers.

Bewezen effectief

Het Trimbos-instituut heeft een Randomized Clinical Trial uitgevoerd om de effecten van Psyfit te meten, zie it dit effectonderzoek bleek dat Psyfit effectief is in het verhogen van welbevinden, vitaliteit en gezondheid en het verminderen van symptomen van depressie en angst.  Lees meer

Huisarts / POH GGZ

Ben jij huisarts of praktijkondersteuner GGZ? Dan kan je het programma aanbieden in de huisartspraktijk. Het is een generieke cursus die geen specifieke doelgroep kent. De enige voorwaarde is dat de deelnemer 18 jaar of ouder is en de Nederlandse taal beheerst. Je kunt de cliënten aanmelden via het e-health platform van NewHealth Collective. De cliënt doorloopt het zelfstandig, de POH GGZ motiveert en begeleidt, telefonisch of in face-to-face gesprekken.

Basis GGZ

Ben je vrijgevestigd psycholoog of hulpverlener in een GGZ instelling? Dan kan je het programma ook opnemen in het e-mental health aanbod. Met e-health platform van NewHealth Collective kun je dan Psyfit en onze andere modules, apps en tools aanbieden aan je cliënten. De modules van Psyfit kunnen onder andere worden ingezet bij piekeren, stemmingsklachten, een negatief zelfbeeld of problemen met communicatie en assertiviteit.De Psyfit app zorgt op die manier voor tijdwinst en verhoging van de effectiviteit van de behandeling: technieken die in de gesprekken worden aangeboden, kunnen met de Psyfit app worden herhaald en geoefend.   

Meer weten?

Psyfit inzetten binnen jouw praktijk of organisatie? Neem contact op met Jerry Smit
070-3142495

Neem contact op


Daarom Psyfit

  •  24/7 toegang om te werken aan jouw mentale fitheid 
  • Bewezen effectief
  • Zes modules in één app
  • Zelfstandig of met begeleiding
  • Laagdrempelig en anoniem 
  • Geen wachtlijst
  • Effectieve zelftesten, tips en oefeningen
  • Duidelijke structuur om aan jezelf te werken
  • Voor slechts €29,95 een jaar lang toegang.

start vandaag

Wat is Psyfit?

 Meer over de inhoud van de cursus 

lees meer

Hoe werkt Psyfit?

 De app bestaat uit filmpjes, tests, oefeningen en concrete tips. 

lees meer